-Do zorganizowania zbiórki popchnął mnie sentyment - mówi Joanna Połeć-Trusiuk, organizatorka akcji - Kiedy trafiła do nas informacja, że taka ikona jak bar Turysta, czy szczeciński Pasztecik, ma kłopoty finansowe, coś pękło.
- Postanowiliśmy, że gdy dostaniemy to dodatkowe uposażenie, czyli tzw. "13. pensję", przekażemy właśnie dla naszych lokalnych gastronomików - dodaje pani Joanna. - Każdy grosik wrzucony do wspólnego koszyka może przysłużyć się i tym samym uratujemy komuś biznes.
Zebrana kwota zostanie przekazana przedsiębiorcy, którego wybiorą w głosowaniu członkowie grupy. Przypomnijmy, że poluzowanie obostrzeń przez rząd nie objęło gastronomików. Restauracje i kawiarnie nadal mogą sprzedawać jedzenie wyłącznie na wynos.
Jesteś świadkiem ciekawego zdarzenia w waszej okolicy? A może chcesz poinformować o trudnej sytuacji w Twoim mieście? Czekamy na zdjęcia, filmy i gorące newsy! Piszcie do nas na: [email protected].