Dziel się i częstuj, czyli szczeciński sposób na nie marnowanie
Idea jest prosta - nie marnować tego co zostało nam w nadwyżce. Jeżeli w Waszym lodówkach pozostało jeszcze trochę świątecznych przysmaków, a nie będziecie już w stanie ich zjeść to warto podzielić się z innymi. Możecie skorzystać z jednej z wielu szafek lub bezpośrednio z lokalu przy ulicy Żółkiewskiego w Szczecinie. Co ważne, jedzenie musi być odpowiednio opisane i oznaczone datą produkcji. Do szafek czy punktu nie można przynosić alkoholu oraz surowego mięsa, ani surowych jaj.
Gdzie można podzielić się jedzeniem?
- lokal: Żółkiewskiego 4
Szafki czynne całą dobę:
- Rynek Kilińskiego - wejście od ul. Wyzwolenia,
- Targowisko Zdroje, ul. Młodzieży Polskiej 26B,
- ul. Nad Odrą 18 przy Wartowni,
- ul.Łokietka 22,
- ul. Szczecińska 12 Warszewo,
- ul. Wielkopolska 32/u1 przy TKW,
- ul. Kwiatowa skrzyżowanie z Okulickiego,
- ul. Konopnickiej 13 obok bramy kościoła,
- skrzyżowanie ul. Ruskiej i 9maja przy wejściu na kładkę,
- Podjuchy, przy DK Krzemień,
- Chmielewskiego, na terenie OFF Mariny