Piri Piri Express w Szczecinie
Kebab otworzył się na ulicy 26 kwietnia 91, w bezpośrednim sąsiedztwie Biedronki. Od galerii handlowej Turzyn dzieli go jedynie kilkaset metrów, a sama przyczepa stoi przy głównej ulicy. Marka ruszyła w Szczecinie w wersji Express, co oznacza, że jest jedynie przyczepą z okienkiem, a nie wolnostojącym lokalem. To jednak sprawia, że dostępność kebaba jest szybka. Na miejscu był właściciel sieci, który powiedział nam kilka szczegółów odnośnie działania samego Piri Piri:
Zdecydowaliśmy się na współpracę w formie przyczepy gastronomicznej. Jest to fajny koncept, gdyż nie wymaga to tak dużych nakładów finansowych a kebab będzie taki sam jak w lokalu. Przygotowaliśmy odpowiednie warunki. Od miesiąca mamy nowe mięso, z kurczaka i wołowo-baranie, będzie też widoczna etykieta ze składem na lokalu i każdym stoliku. Planujemy otworzyć jeszcze jeden punkt w Szczecinie i w pobocznych miejscowościach - mówił Michał Dudziak, właściciel sieci kebabów Piri Piri.
Test kebaba z Piri Piri
Postanowiliśmy więc przetestować nowe miejsce na kebabowej mapie Szczecina. Właściciel chwali się, że nowe mięso debiutuje w szczecińskim lokalu. Tak prezentują się ceny wybranych pozycji:
- kebab w picie - 26 zł
- kebab w bułce - 34 zł
- kebab w lawaszu - 26 zł
- kebab w boxie - 32 zł
- kebab na talerzu - 37 zł
Zdecydowaliśmy się na wersję w lawaszu z mieszanym mięsem (kurczak + wołowo-baranie) oraz mieszanymi sosami. Proporcje warzyw do zawartości mięsa były na dobrym poziomie gdyż to drugie lekko przeważało. Było ponadto aromatyczne i naprawdę smaczne. Lawasz, w który zawinięty był kebab nie rozpadał się, co było dobrym znakiem. Same sosy stały dodatkowo w butelkach na stoliku, co jest miłym akcentem dla kogoś kto jest ich zwolennikiem. Wielkość kebaba była sycąca, a do wyboru są również wersje XL i XXL. Całość wypadła nieźle i wygląda na to, że Szczecin zyskał nowe miejsce na dobrego kebaba w rozsądnych pieniądzach.
Polecany artykuł: