Ramil Kebab przy ul. 26 kwietnia

i

Autor: Miłosz Beśka

Gastronomia

Piri Piri w Szczecinie zamknięte? Czy szczeciński rynek kebabowy jest trudnym polem dla przedsiębiorców?

2025-01-03 15:32

Otwarty w wakacje kebab Piri Piri Express był pierwszym lokalem znanej sieciówki w Szczecinie. Sporo osób odwiedzało go od czasu otwarcia, ale teraz w jego miejsce pojawiła się nowa marka, która otworzyła drugi punkt.

Kebab w Szczecinie

Rynek kebabowy w Szczecinie od dawna stał pod znakiem kilku lokali, które były niezwykle popularne w mieście. Większość mieszkańców kojarzy restauracje Bar Rab czy Mak Kwak, popularna jest także sieć Berlin Doner Kebap. Spopularyzowanie tej potrawy w ostatnim czasie jednak sprawia, że pojawia się wielu przedsiębiorców, którzy chcą spróbować swoich sił w gastronomii bądź wprowadzić na rynek swoją sieć lokali. Znana w całej Polsce sieć lokali Piri Piri jeszcze pół roku temu otwierała pierwszy lokal w Szczecinie. Dziś w tamtym miejscu stoi Ramil Kebab. To drugi punkt całej sieci, która zyskuje na popularności w mieście. Atutem samego kebaba ma być kraftowe mięso i świeże składniki, dodatkowo do wyboru jest całkiem sporo sosów, w tym np. malinowy, co stanowi pewnego rodzaju unikalność na tle konkurencji. Nasuwa się jednak pytanie o rynek kebabowy w Szczecinie. W mieście pojawiło się sporo nowych lokali, ale czy wszystkie zdołają się utrzymać?

Odwiedziliśmy "najlepszego kebaba w Berlinie"

Klient wybiera smakiem

Klienci cenią sobie świeże składniki i dobry smak, przede wszystkim mięsa. Kebab nie stanowi już jedynie taniej i szybkiej przekąski, którą był kilka lat temu. Obecnie potrawa ta mocno spopularyzowała się w Polsce, zyskała również na statusie prawdziwego jakościowego dania. Podczas gdy budki z wątpliwej jakości kebabem odchodzą powoli w zapomnienie ich miejsce wypełniają bardzo ładnie wyglądające lokale serwujące jakościowe mięso i świeże składniki. To wydaje się być przepisem na dobrze działający biznes kebabowy.

Przeglądając opinie Google odnośnie wybranych lokali w Szczecinie można dojść do wniosku, że klienci doceniają kraftowe mięso, samorobione sosy czy bułki pieczone przez miejscową piekarnię. Faktycznie, część lokali decyduje się na naprawdę jakościowe rozwiązania, by zadowolić kubki smakowe swoich klientów, a oni odwdzięczają się licznymi wycieczkami po swoją ulubioną potrawę. Szczecin pod tym względem wydaje się nie ustępować innym miastom, gdyż w mieście pojawiają się nowe punkty, które w ofercie posiadają dobrej jakości mięso. Jak głosi stare hasło, "klient nasz pan". Wydaje się być dobrą wskazówką dla nowych przedsiębiorców.

Tak wyglądało otwarcie Piri Piri Express w Szczecinie:

Quiz dla fanów kebaba. Sprawdź ile wiesz o smacznym fast-foodzie
Pytanie 1 z 10
W którym roku powstał pierwszy na świecie döner kebab?
Szczecin Radio ESKA Google News
Autor: