16 dni, 10 miast i mnóstwo pysznych potraw
Wolińskie Stowarzyszenie Rybaków od kilku lat realizuje projekt promocyjno-edukacyjny o nazwie „Wolin z rybą na talerzu”. Jej celem jest spożywanie ryb pochodzących z lokalnych połowów oraz zwiększenie świadomości na temat ich wartości zdrowotnych i walorów smakowych. Podczas każdego eventu na uczestników czekała masa atrakcji. Za każdym razem przepyszne i zaskakujące potrawy przygotowywali dla Was prawdziwi kulinarni mistrzowie. O Wasze kubki smakowe zadbały gwiazdy MasterChefa czyli Leszek Wodnicki i Jola Kleser, ale nie tylko. Swoje kulinarne umiejętności zaprezentowali też Mariusz Siwak, Andrzej Jakomulski, Karol Studziński czy Jacek Krakowiak. Oczywiście podczas każdego festynu mogliście bezpłatnie spróbować wielu pysznych dań przygotowanych przez mistrzów. Był tatar z łososia, zupa rybna, bułka ze śledziem, ravioli z dorsza i wiele innych przysmaków. O muzyczną ucztę zadbali; Jackpot, Queen Anne's Revange, Specyficzni, Waterstone oraz artyści młodego pokolenia - Matlene i Edzio. Imprezie towarzyszyły pokazy kulinarne, animacje dla najmłodszych, dmuchane zamki, Silent Kino czy Strefa Zdrowia, w której dietetyczki podpowiadały jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i sprawdzały BMI. Na eventach nie zabrakło również naszej eskowej ekipy, która częstowała Was pomarańczowymi gadżetami, pozytywną energią oraz wieloma zabawami i rywalizacjami. Dziękujemy, że tak licznie odwiedzaliście "Wolin z rybą na talerzu" oraz naszą strefę chilloutu!
Polecany artykuł:
Choć była to ostatnia akcja w tym sezonie, to nie wykluczone, że za rok ponownie będziecie mieli okazję uczestniczyć w festynach zorganizowanych przez Wolińskie Stowarzyszenie Rybaków. Ich projekty i wydarzenia możecie śledzić na ich stronie oraz na Facebooku.