"Wolin z rybą na talerzu" event dla całych rodzin
Wydarzenie organizowane jest już od paru lat w województwie zachodniopomorskim. Z edycji na edycję cieszy się co raz większą popularnością. Organizuje je z Wolińskie Stowarzyszenie Rybaków, a jej celem jest promocja spożywania ryb z lokalnych połowów oraz zwiększanie świadomości na temat walorów zdrowotnych ryb. W tym roku akcja gościła już w Szczecinie i Świnoujściu. To jednak nie koniec. Cykl pojawi się jeszcze w kilku miejscowościach. Jak zapewniają organizatorzy:
- Pragniemy, aby w odbiorcach akcji utrwaliło się przekonanie, że zdrowa, zbilansowana dieta jest możliwa w oparciu o świeże polskie ryby, również te mniej dostępne w szerokiej sprzedaży jak: sandacz, okoń, leszcz czy płoć - czytamy w komunikacie.
3 czerwca, a więc już w najbliższy weekend mieszkańcy Pomorza Zachodniego będą mieli kolejną szansę, aby w Gryfinie przekonać się o tym, że warto jeść ryby i dowiedzą się jak przygotować i rozpoznać taką świeżą rybkę. W programie między innymi degustacja potraw z ryb, pokazy kulinarne, livecooking na scenie, strefa zabaw dla dzieci silent kino i multimedialna strefa edukacyjna. w kulinarnej rywalizacji spotkają się prawdziwi mistrzowie smaku - Mariusz Siwek i Andrzej Jakomulski. Goście zobaczą w akcji także znanego z programów telewizyjnych Joseph'a Seeletso. Nie zabraknie również naszej pomarańczowej ekipy ze Szczecina. Poza pozytywną energią oczywiście podzielimy się z Wami naszymi gadżetami, dlatego warto będzie szukać naszej strefy chillout'u.
Polecany artykuł:
Udział w imprezie jest bezpłatny. W ramach festynu nie odbywa się sprzedaż świeżych ryb. Więcej informacji można znaleźć na Facebooku i TUTAJ